„Jak zdrowo się odżywiać. Opracowanie zestawów żywieniowych dla przedszkolaka i ucznia gimnazjum.”
Cele projektu:
Zespół uczniowski realizujący projekt:
uczennice klasy II a:
Joanna Pietrzak, Agata Wilkoszewska, Mariola Kruczek, Izabela Kołodziej
Termin publicznej prezentacji (przedstawienia rezultatów) i oceny projektu: 15-16 stycznia 2015r.
Plan realizacji projektu:
Etapy realizacji (działania) | Uczniowie odpowiedzialni | Terminy realizacji | Sposób udokumentowania realizacji |
Zgromadzenie informacji nt. wartości energetycznej żywności. | J.Pietrzak M.Kruczek |
25.09 2014 | Zapiski tabele zebrane w segregatorze |
Nabycie umiejętności obliczania wartości energetycznej żywności. | J.Pietrzak, M.Kruczek, A.Wikoszewska, I Kołodziej |
21.10.2014 | Obliczenia, kalkulator i zapiski |
Opracowanie koncepcji zestawu posiłków zapewniających odpowiednią wartość kaloryczną dla: -dziecka w wieku przedszkolnym -ucznia gimnazjum. |
J.Pietrzak M. Kruczek |
13.11.2014 | Przykłady jadłospisów- prezentacja multimedialna |
Prezentacja efektów projektu dla -przedszkolaków i ich rodziców, - gimnazjalistów. |
J.Pietrzak, A.Wilkoszewka, M.Kruczek, I.Kołodziej |
15.01.2015 16.01.2015 |
Prezentacja w formie zabawy, konkursu ulotki z zestawami posiłków itp.- zdjęcia + płytka z prezentacją gazetka ścienna dla rodziców. |